duminică, 19 decembrie 2010

Ghiveci cu porc

Va prezint in acest inceput de saptamana o mancare usor de facut si foarte buna: ghiveci de legume cu bucatele de carne prajita.

Cantitatile sunt in general orientative, pentru ca eu gatesc in pentru mai multe portii. In functie de cat de multa mancare vreti sa gatiti urmariti urmatoarea lista:


- 2 cutii de rosii in bulion
- 2 vinete
- 3 bucati de ardei gras
- vreo doi pumni de fasole pastai
- 2 morcovi
- cate masline va plac
- circa 800 de grame de carne de porc

- ceapa in functie de preferinte
- 3 cartofi
- 2 dovlecei
- 1 capatana de usturoi
Carnea de porc se taie bucatele, cat de mari vrei sa le ai in mancare, si se prajeste intr-o tigaie. Eu am folosit ulei de masline, deoarece da un gust mai bun mancarii si e mai sanatos.

Legumele se taie in bucatele mai mari, deoarece la fierbere se vor micsora, in special vinetele si dovleceii.

In cratita in care vrei sa faci mancarea se pune la calit ceapa. Cand ceapa prinde o nuanta transparenta se adauga vinetele, care se calesc cateva minute. Aveti mare grija ca ceapa si legumele sa nu se prinda de fundul cratitii.

Dupa ce vinetele au inceput sa se innegreasca se adauga restul de legume si se adauga o cana de apa, apoi se acopera cratita.

In timpul prepararii focul trebuie sa fie mediu.

Cand apa pusa peste legume a inceput sa fiarba se pun rosiile in bulion, se amesteca bine pentru omogenizarea legumelor si se pune inca o data capacul. Dupa ce zeama formata din legume si sucul de rosii incepe sa fiarba se pune bucatile de carne.

Astfel, cea mai grea partea a mancarii este facuta. Cand legumele au inceput sa se inmoaie bine, cel mai bun etalon sunt cartofii, care se fierb mai greu, se pune usturoi taiat nitel mai mic si condimente.

Eu am pus pe langa sare, baza de mancare de legume, piper macinat, boia de ardei iute, oregano si busuioc.

Daca va place mancarea mai scazuta va recomand sa nu puteti cana de apa, ci sa lasati legumele sa se inabuse, iar apa necesara fierberii se va forma prin punerea capacului.

In functie de preferinte si posibilitati, ghiveciul se poate manca cu gogonele murate.

Voila, glorious food!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu