duminică, 9 ianuarie 2011

Somn la cuptor cu legume

Daca aveti chef de peste gatit sanatos si fara prajeli va recomand un somn la cuptor cu legume. In loc de somn puteti folosi bucati de dorado.

Aceasta reteta este destul de usor de facut si aveti nevoie de cum v-ati dat seama de bucati de somn, mai exact file, si niste legume. Legumele va las sa vi le alegeti in functie de preferinte, dar recomand morcovi, telina, albitura, ceapa si cartofi.

Ca sa intelegeti placerea mea de a gati la cuptor va spun ca incerc sa adopt un stil de mancare cat mai sanatos.


Pentru inceput faceti un pat din cartofi taiati felii, iar daca puneti continutul intr-o tava de fier puteti pune si putin ulei inainte pentru a nu se lipi cartofi de fund. Daca in schimb legumele si pestele pe plasati intr-o tava de sticla nu mai este nevoie sa puneti ulei decat pe deasupra pentru a da un aspect si misto frumos.

Va recomand, ca si in alte retete, uleiul de masline, este mai sanatos si ofera un miros mai placut mancarilor.

Pestele se unge cu ulei si zeama de lamaie si se condimenteaza cu condimente pentru peste sau cu busuioc si chimen. Desi eu nu am facut-o, voi puteti sa lasati bucatile de peste intr-un bait de ulei de masline, zeama de lamaie, foarte putina sare si condimente.

Dupa ce ati pus un strat de legume puneti si bucatile de carne condimentate pe care puteti pune si felii de lamaie. Lamaia se va fierbe initial, iar zeama va trece in bucatile de peste. Dupa ce ati pus toate cele necesare puteti pune pe deasupra putin ulei de masline si niste patrunhel tocat marunt.

Nu este nevoie sa puneti foarte multe legume, pentru ca o sa ajungeti sa ramaneti doar cu legume in tava. Trebuie sa aveti destule legume pentru a avea garnitura suficienta pentru o bucata de peste.


Nu este nevoie sa puneti apa, deoarece inainte sa puneti tava la cuptor o veti acoperi cu folie de aluminiu, astfel incat sa nu iasa aer din tava. Asa legume si peste se vor fierbe initial si toate aromele se vor combina intre ele.

Puneti tava acoperita la foc mic pana cand legumele se inmoaie, apoi descoperiti tava si puneti la foc mediu pentru ca legumele si pestele sa prinda o crusta frumoasa. Nu va spun cat timp sa-l lasati la cuptor, pentru ca cel mai mult conteaza perceptia voastra. Daca va place cum arata inseamna ca e perfect.

Voila, glorious and delicious food.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu