duminică, 5 decembrie 2010

Ciocanele de curcan pe gratar

Cred ca ati observat ca in ultima vreme lumea se indreapta tot mai mult spre carnea de curcan si, astfel, o poti gasi mai peste tot.

Din cauza asta, am ales ca prima mea incursiune in Bucataresti sa fie ciocanele de curcan la gratar. Sa incepem deci.

Cate ciocanele preparati difera in functie de numarul de persoane la masa. Eu am ales doar una, dar modalitatea de preparare e aceeasi pentru oricate bucati ai avea.

Carnea de pe ciocanel se desprinde de pe os, cat se poate, pentru a se putea patrunde carnea. Inainte de a se pune pe gratar (eu am ales unul pe aragaz), carnea se unge cu un strop de ulei si se condimenteaza.


Am ales pentru curcan condimente pentru gratar, praf de ghimbir si cimbru, pentru un miros deosebit.

Carnea se lasa pe gratar in jur de 20 de minute, dar durata de coacere conteaza foarte mult de cum iti place carnea, in sange sau mai binefacuta.

Gratarul trebuie sa fie foarte bine incins cand pui carnea, altfel trebuie sa astepti destul de mult pana sa inceapa sa se faca carnea. Nu e de ajuns sa intorci ciocanelul doar o data si trebuie sa fii atent/a ca si interiorul sa prinda culoare.

Eu am ales sa-l asezonez cu cartofi prajiti cu branza rasa. Mmmm, o bunatate.

In functie de gusturi, poti alege un vin alb rece.

Voila. Glorious food

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu